Üyemiz Hakkı Moltay’ın ofisi Mimta Mimarlık, LEED Proven Provider Olarak Seçildi


2 Mayıs 2016

Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından geliştirilen LEED sisteminin yürütücüsü olan kuruluş Green Building Certification Institute (GBCI), Mimta Mimarlık'ı bugüne kadar danışmanlık hizmeti verdiği yeşil bina projelerinde ulaştığı başarı, müşteri memnuniyeti ve yüksek hizmet kalitesi nedeniyle LEED Proven Provider olarak seçti.

Türkiye'de ilk ve tek olarak Mimta Mimarlık'a verilen LEED Proven Provider sıfatına sahip olan dünya çapındaki az sayıdaki danışmanlık firması GBCI tarafından özel statüde değerlendiriliyor. LEED Proven Provider statüsü, sadece belirlenen minimum sayıda LEED sertifikasyon sürecini başarı ile ve beklenen yüksek kalitede yürütmüş olan deneyimli organizasyonlara veriliyor.

GBCI başkan yardımcısı Doug Gatlin “Kalite, LEED sertifikasyon süreçlerinin merkezinde yer almaktadır ve Mimta Mimarlık sektöre yüksek performanslı ve sağlıklı binaların kazandırılması konusunda uzmanlığını göstermiştir” açıklamasını yaptı. “LEED Proven Provider statüsü, Mimta Mimarlık ile GBCI arasında önemli bir ortaklığı temsil etmektedir, çünkü GBCI'ın sertifikasyon konusundaki titizliğini korurken Mimta Mimarlık'ın müşterilerine daha hızlı LEED sertifikasyon sonuçları sağlamasını mümkün kılmaktadır.”

Mimta Mimarlık kurucu ortağı Ömer Moltay, 2009 senesinden bu yana Türkiye ve komşu ülkelerde verdikleri LEED sertifikasyon danışmanlık hizmetleri sonucunda sahip oldukları deneyimin GBCI tarafından bu şekilde tanınmasının beklendiğini belirtti ve “Türkiye ve bölgenin önde gelen danışmanlık firması olma hedefimiz için LEED Proven Provider statüsü büyük bir katkı olacaktır” şeklinde konuştu.

LEED Proven Provider statüsü, yüksek kalitede LEED başvuru dokümantasyonunu sürekli olarak sunabilen danışman firmaları ödüllendirmek ve desteklemek ve aynı zamanda sertifikasyon sürecinin olabildiğince kolay ve hızlı bir şekilde yürümesini sağlamak için tasarlanmıştır. Bu statü ile danışmanlık veren firmalar, GBCI kurumunun çalışanları ile daha yakın ve sürekli temasta olabilmekte ve müşterilerine en hızlı ve düşük maliyet ile sertifikasyon hizmetini sunabilmektedir.

Mimta Mimarlık tarafından danışmanlık hizmeti sunulan ve LEED sertifikası almış en güncel projeler şunlardır:
Hilton Doubletree Piyalepaşa, İstanbul (LEED Gold)
17 Burda Alışveriş Merkezi, Çanakkale (LEED Gold)
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Merkezi (LEED Platin)
42 Maslak Kule A, İstanbul (LEED Gold)
Gloria Sports Arena, Antalya (LEED Gold)
LEED Proven Provider (BD+C) statüsü, Kuzey Amerika’da 43 ve Almanya'da 1 adet olmak üzere dünya çapında 44 danışmanlık firmasına verilmiştir. Mimta Mimarlık, hizmet verdiği tüm ülkelerde ilk ve tek LEED Proven Provider statüsüne sahip firma olmuştur. LEED Proven Provider statüsüne sahip firmaların listesine http://www.usgbc.org/organizations adresinden ulaşılabilir.