Üyelerimiz Oğuzhan Aydın ve Sinan Tuncer'e "Europe 40 Under 40" Listesinde


2 Mayıs 2023

Üyelerimiz Lift Studio Kurucu Ortakları Oğuzhan Aydın ve Sinan Tuncer “Europe 40 Under 40” ödülüne layık görüldü.

The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ve The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design tarafından organize edilen “Europe 40 Under 40” Ödül Programı; mimarlık kültürü ve tasarımının geleceğine yön verecek mimarlık pratiklerini teşvik etmek amacıyla, her yıl Avrupa ülkelerindeki 40 yaşın altındaki en başarılı 40 mimar, peyzaj mimarı, iç mimar ve tasarımcıyı belirliyor.

Programın bu sene düzenlenen döngüsünde listede Türkiye’den Lift Studio’dan Oğuzhan Aydın ve Sinan Tuncer, 9016 Mimarlık’tan Mehmet Metin Polat bulunuyor.

Başta üyelerimiz Oğuzhan ve Sinan olmak üzere listeye giren tüm pratikleri tebrik ediyor ve mimarlık kültürüne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Listenin tamamını ve jüri tutanağını bu bağlantıdan inceleyebilirsiniz. 

Oğuzhan Aydın Hakkında

2008 yılında İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun oldu. Ardından, mimarlık eğitimini Karlsruhe Institut für Technologie ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde sürdürdü ve 2014 yılında tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bi’sürü isimli öğrenci topluluğunu kurdu ve bi’sürü ekibiyle birlikte İstanbul, Ankara ve Basel’de toplam 12 workshop düzenledi. Mimarlık eğitimi sırasında Prosteel Çelik Yapı Tasarımı, Can Alüminyum Ulusal Mimari Fikir Yarışması’nın da aralarında bulunduğu öğrenci yarışmalarında çeşitli ödüller aldı ve farklı ekiplerle birlikte katıldığı profesyonel mimari yarışmalarda ödüller kazandı. 2014 yılında Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından Genç Tasarımcı Ödülü’ne layık görüldü. Mezuniyetinin hemen ardından katıldığı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Çevresi Mimari Proje Yarışması’nda 1. ödülü alarak ortağı Sinan Tuncer ile birlikte Lift Studio’yu kurdu.

Sinan Tuncer Hakkında

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 2014 yılında yüksek onur derecesiyle mezun oldu. Öğrenciliği sırasında Prosteel Çelik Yapı Tasarımı, Can Alüminyum Ulusal Mimari Fikir Yarışması’nın da aralarında bulunduğu öğrenci yarışmalarında çeşitli ödüller aldı ve farklı ekiplerle birlikte katıldığı profesyonel mimari yarışmalar ile birlikte 3’ü birincilik olmak üzere toplam 10 ödül kazandı. 2014 yılında Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından Genç Tasarımcı Ödülüne layık görüldü. Mezuniyetinin hemen ardından katıldığı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Çevresi Mimari Proje Yarışmasından 1. ödülü alarak ortağı Oğuzhan Aydın ile birlikte Lift Studio’yu kurdu.

Lift Studio Hakkında

2015 yılında Sinan Tuncer ve Oğuzhan Aydın tarafından, kazandıkları ulusal mimari proje yarışmasının hayata geçmesi ile İstanbul Beyoğlu’nda kurulan Lift, üretim odaklı, üretim sürecinin potansiyel gerilimine ve bu gerilimin yarattığı çok boyutlu boşluğa değer veren bir anlayış üstüne bina edilmiş bir mimarlık pratiğidir.

Lift, yerden doğan anlam-bağlam ilişkisinin peşine düşerek; fiziki varlığından çok, değerini tüm zamanlarda sürdürecek ve kendini çoğaltabilecek bir mimarlığın izini sürer ve duruma baştan bir tasarım öngörerek değil; koşullar, aktörler ve olanaklarla bir tasarıma ulaşmayı hedefler. Lift, koşul, aktör ve olanakları çoğaltarak olasılıklar uzayını genişleterek; düşünceler, bilgiler ve olanakların birbirini keşfedeceği arayüzleri bulmaya çalışarak birbirinden farklı tip ve ölçekte özel, kurumsal ve kamusal mimarlık ve kentsel tasarım projeleri geliştiren, mimari ve kentsel potansiyelleri esnek araştırma ve tasarım biçimleri aracılığıyla keşfetmeyi ve üretime dökmeyi hedefleyen bir mimarlık oluşumudur.

www.liftstudio.com