Oğuz Öztuzcu 18 Kasım günü deneyimlerini paylaşıyor.


4 Kasım 2017

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin düzenlediği ve meslektaşlarımızın, mesleki birikimlerini ve deneyimlerini paylaştığı “Mimarlar Deneyimlerini Paylaşıyor- Cumartesi Buluşmaları” başlıklı söyleşilerinin ikincisinde Oğuz Öztuzcu konuk ediliyor. Söyleşi, 18 Kasım Cumartesi günü saat 16.00’da Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin Karaköy binasında gerçekleşecek.
Oğuz Öztuzcu
Oğuz Öztuzcu, 1942’de doğdu. 1961’de Robert Kolej’i, 1966’da ODTÜ Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. 1967’de Liverpool Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Toplu Konut ve Şehircilik Eğitim programına katıldı.
Askerliğini 1970’te bitirdikten sonra 10 yıla yakın bir süre kalacağı Stockholm’e yerleşti ve “Kungliga Poststyrelsen” (Kraliyet Posta İdaresi ) mimarlık ve inşaat bölümünde çalışmaya başladı. İki yıllık bir süre sonunda da bu kurumdan ayrılarak, 1978 de kesin olarak Türkiye’ye döneceği tarihe kadar “O.Ö. Arkitektkontor” olarak mimarlık faaliyetlerini sürdürdüğü ve uluslararası üne sahip Le Corbusier’in ‘proteje’si Mimar Leonie (Lola) Geisendorf’la paylaştığı, kendi bürosunu açtı.
Türkiye’ye dönüşünden sonra kendi mimarlık bürosu kanalıyla özellikle İstanbul, Bodrum, Marmaris ve Antalya’da, yüzü aşkın proje ve uygulama gerçekleştirdi.
Mimarlık faaliyetlerine paralel olarak fotoğraf sanatıyla da uğraştı. Yapıtlarını üçü İstanbul, birisi de Arezzo-İtalya’da olmak üzere dört kez sergiledi.
Çatalhöyük Dostları Derneği kurucu üyesi olan Öztuzcu’nun, kazıların başlangıç döneminde projeye katkıları oldu.
Mimarlık, fotoğraf, arkeoloji alanlarında yayımları, makaleleri, söyleşileri, konuşmaları, panel ve jüri üyelikleri olan Öztuzcu 2007-2013 de, son iki yılı Başkan olarak, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği yönetiminde yer almıştır.
İSMD Başkanlığı döneminde İstanbul’da Göbeklitepe ve Çatalhöyük konferanslarının gerçekleşmesine önayak oldu.
İSMD olarak Avrupa Birliğinden sağlanan fonla 12 bölüm olarak NTV’de yayımlanan “Yaşasın Mimarlık” belgeselinin proje yöneticiliğini yaptı.
Öztuzcu halen İstanbul’da serbest mimarlık faaliyetlerine devam etmektedir.