İstanbulSMD, MIPIM’de Tanıtılıyor.


24 Şubat 2016

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD) 15-18 Mart’ta MIPIM Gayrimenkul Buluşması’nda üyelerini ve yapıtlarını tanıtacak. Her sene Fransa’nın Cannes kentinde yapılan MIPIM, sektörün en önemli etkinliği olarak kabul ediliyor.

İstanbul Ticaret Odası’nın çadırında yer alacak İstanbulSMD standında Istanbul’un önde gelen mimarlık ofislerinden İstanbulSMD üyesi mimarların tasarladığı bina görsellerinden oluşan video sunumu ile birlikte paneller ve ikili görüşmelerle İstanbullu mimarlar yurtdışındaki mimarlık ve inşaat faaliyetleri konusunda dünyadaki meslektaş ve yatırımcılarla bilgi alışverişinde bulunacaklar.

Bu kapsamda, İstanbulSMD üyeleri 16 Mart’ta Rebuilding Istanbul paneli düzenliyorlar. Panele dernek üyelerinden HAS Mimarlık’tan Ayşe Hasol Erktin, MuuM Mimarlık’tan Murat Aksu ve ERA Mimarlık’tan Ali Hızıroğlu ve İTO Yönetim Kurulu üyesi Adil Çoşkun katılarak Türk mimarlarının, son yıllardaki gayrimenkul yatırımlarıyla birlikte önemli birikim ve deneyim kazandıkları ve dünya standartlarında hizmet kalitesi sunmalarını anlatacak ve izleyicilerle tartışacak.

1980’lerden beri Istanbul hiper-hızlı ve büyük ölçekli dönüşümler yaşayan bir şehir. Raporlara göre yılda 40 milyon metrekare inşaat yapılmakta olan İstanbul’da konut üretimi plancılar, yatırımcılar ve inşaat sektörünü daha hızlı hareket etmeye ve esnekliğe yöneltmekte. Panelin konuşmacıları Türk mimarlarının büyük ölçekli projelerin nitelikli şekilde ve kısa sürede üretimi konusundaki tecrübelerini ve gelecek öngörülerini paylaşacak.