ArchIST AWARDS FOR INTERIOR DESIGN Genç İç Mimarların Başvurularını Bekliyor


14 Ocak 2018

ArchIST AWARDS FOR INTERIOR DESIGN
GENÇ İÇ MİMARLARIN BAŞVURULARINI BEKLİYOR!
SON TARİH: 15 ŞUBAT
Türkiye’nin iç mimar ve mimarlarını hem onurlandıracak hem de ödüllendirecek olan ArchIST Awards for Interior Design yarışma ve sergisi amacını; bu coğrafyanın iç mimari tasarım ve uygulama gücünü yurtdışına taşımak olarak koyuyor.

ArchIST Awards for Interior Design yarışması; Türkiye’de mekan tasarımı yapan mimar ve iç mimarların uluslararası düzeyde başarılı işlerini ödüllendirmek ve sektöre hareketlilik getirerek bu coğrafyanın zeki, güçlü ve yaratıcı isimlerinin önünü açmak hedefiyle yola çıktı.
ArchIST; marka adını İstanbul’dan alan, ülke ölçeğinde katılıma açık olan ve dünyada ses getirmeyi hedefleyen bir yarışma. İlki İç Mimarlık olarak yapılıyor, devamı mimarlık ile gelecek. İç Mimarlık yarışmasında yılın teması ‘Kent Yaşamı ve Kültür Disiplinleri’. Profesyonellere açık olan ve tamamlanmış işlerin yarışacağı 5 kategorinin 5 kazananı olacak. Bu kategoriler; Yaşam alanı, Çalışma alanı, Alışveriş alanları, Ticari konaklama alanları, Eğitim ve kültür alanları. Özel ödüllerin yanında, kazanan mimari ofislerle bir Londra Tasarım Haftası gezisi düzenlenecek.

ArchIST Awards for Interior Design’ın tamamlayıcısı olarak, bir de özel sergi hazırlanıyor. Sektörde deneyimli, davetli mimar ve iç mimarlar seçecekleri bir iç mimari proje ile sergiye katılacaklar. Bu sergi, mesleğe yıllarını vermiş, kıymetli projelere imza atmış, örnek alınmış isimlere saygı niteliğinde olacak. ArchIST Selection sergisi 29-30 Mart’ta Swissotel’de düzenlenecek MIMARSIV Selection 2018 günlerinde gezilebilecek.
ArchIST Awards for Interior Design jürisi şu isimlerden oluşuyor; Tasarımcı Aziz Sarıyer, Tasarımcı Ayşe Birsel, Mimar Mustafa Toner, İç Mimar Cem Kocacıklıoğlu, Mimar Seyhan Özdemir, İç Mimar Hakan Ezer, Prof. Meltem Eti Proto ve Mimari Fotoğrafçı Ali Bekman. Yarışmanın başvuruları 15 Şubat'a kadar archist.mimarsiv.com sitesi üzerinden devam ediyor. Yarışmanın gala gecesi ve ödül töreni ise 30 Mart 2018'de Swissotel The Bosphorus'da gerçekleşecek.

ArchIST Awards for Interior Design organizasyon komitesi ise şu isimlerden oluşuyor; Ali Doruk (Net Mimarlık-kurucu), Aslı Sekmen (MIMARSIV-kurucu ortak), Bülent Ayberk (Akademisyen-İç Mimarlar Odası İst.Şb.Bşk.), Dicle Aslan (Net Mimarlık-proje mimarı), Görkem Volkan (GVDS kurucu), Hakan Sekmen (Sekmen+Partners-kurucu), İlkay Öngün (MIMARSIV-kurucu ortak) ve Jale Kulin (Jale Kulin İç Mimarlık-kurucu).
MIMARSIV HAKKINDA:
MIMARSIV 2013’ten beri mimarlık dünyasında fark yaratan işlere imza atıyor. Aslı Sekmen ve İlkay Öngün; mimarlık sektöründe 15 yıllık kişisel deneyimleriyle, 2 kadın girişimci olarak samimiyeti ve sıra dışılığı odağa koyup mimar dünyasında hizmet veriyorlar. Bu hizmetlerin en kitlesel olanı MIMARSIV Selection organizasyonları.

İlk defa 2016’da Fransız Sarayı’nda düzenlenen MIMARSIV Selection; konseptiyle, mekanıyla ve kitlesiyle fark yarattı. 2017’de Hasköy İplik Fabrikası’nda disiplinler arası bir buluşma için, 3000m2’lik eski fabrika muazzam bir dönüşüme sahne oldu. Mekanın ruhu ile, mimarisi ile, provokatif sahne sohbetleri ve özel sanat sergisi ile çizgi dışı bir iş olarak kayda geçti. MIMARSIV Selection 2018’de Swissotel’de gerçekleşecek ve bu birikimden aldığı güç ve deneyimle ArchIST Awards’a da ev sahibi olacak.

Yarışma ile ilgili tüm bilgiler için: archist.mimarsiv.com