Mimarlık Ve… buluşmaları ‘Grafik Tasarım ile devam ediyor.


Aralık

18

Salt Galata @ 19:00

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin Kalebodur’un desteği ile birlikte Salt Galata’da düzenlediği “Mimarlık Ve…” buluşmalarının sekizincisi 18 Aralık Pazartesi günü “İstanbulSMD ve Kalebodur’la Pazartesi Buluşmaları- Mimarlık ve Grafik Tasarım” başlığı altında gerçekleşiyor.

“Mimarlık ve Grafik Tasarımı” buluşmasına, 22 senedir grafik tasarım yapan, çeşitli ulusal ve uluslararası ödülleri bulunan ve İstanbulSMD’nin kurumsal kimlik ve grafik tasarım çalışmalarını da yürüten Emre Çıkınoğlu; 2012’den beri Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun başkanlığını yürüten Umut Südüak; Terminal Mekan Çözümleri Merkezi kurucusu ve halen Mimar Sinan Üniversitesi'nde grafik bölümünde sergileme tasarımı dersleri veren Akın Nalça panelist olarak katılacak. Betonart dergisi yayın yönetmeni ve Arredemento Mimarlık yayın ekibinde yer alan mimar Neslihan Şık ise paneli yürütecek.

İki saate yakın süren, herkese açık ve ücretsiz olan “İstanbulSMD ve Kalebodur’la Pazartesi Buluşmaları” adlı konuşmalar serisinde farklı pencerelerden mimarlığa bakılıyor. Bu panellerde katılımcı konukların çağdaş mimarlık ve kent hayatı üzerine kişisel deneyimleri ve gözlemleri izleyicilerle paylaşılmakta. Kalebodur’un desteği ile düzenlenen “Mimarlık Ve…” adı altındaki paneller serisi ile İstanbulSMD, mimarlığı ve kentleşmeyi disiplinler arası bir tartışmaya açıyor.

“Mimarlık ve Grafik Tasarım” paneli 18 Aralık Pazartesi günü saat 19:00-20:30 arasında Salt Galata’da ücretsiz izlenebilir.

Emre Çıkınoğlu
Emre Çıkınoğlu, 1995 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nden mezun oldu. 1995-2010 yılları arasında BEK Tasarım ve Danışmanlık Ltd çatısı altında yer aldı. Kurumsal kimlik, marka kimliği, kitap, katalog, gazete, dergi, ambalaj ve sergi tasarımı gibi farklı projelerde üretimde bulundu. 2010 yılından beri kendi tasarım ofisinde çalışmalarına devam etmekte. Ulusal ve uluslararası ödülleri bulunmaktadır.

Akın Nalça
1983 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nü bitirdi. Çeşitli reklam ajansları ve kuruluşlarda grafik tasarımcı olarak başladığı profesyonel yaşantısına 1989'da kendi tasarım ofisinde sergileme, ürün ve mekânsal iletişim alanında yoğunlaşmasıyla devam etti. 2008 yılında Terminal mekan çözüm merkezi çatısında, uzun yıllar projelerinde kullandığı özgün modüler sistem çözümleri tasarımlarını ve konusunda önemli yurt dışı temsilciliklerini birleştirerek, geçici mekan sistemleri tasarımında global olarak da yerini aldı.
Çeşitli jüri üyelikleri, mesleki dernek kuruculuğu ve yönetim kurulu üyeliklerine devam eden Akın Nalça, YEM, YAPI 1996 – 2011, USA Coverings 2003 -Special Recognition Award, DesignTurkey 2008 - Grida Exhibit System and Superior Design Award, IF Awards 2017, RED DOT 2017, German Brand Award 2017 Ödüllerine de sahiptir.
2003 yılından bu yana çeşitli üniversitelerde ders veren Akın Nalça, halen Mimar Sinan Üniversitesi'nde grafik bölümünde sergileme tasarımı dersleri vermekte.

Umut Südüak
Umut Südüak, İstanbul’da yaşayan grafik tasarımcı ve akademisyendir. 1998 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü̈’nde lisans eğitimini, 2000 yılında Central Saint Martins Sanat ve Tasarım Okulu’nda iletişim tasarımı üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. İstanbul’da serbest tasarımcı ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü̈’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Tasarımcı, bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası ödül aldı, atölye çalışmaları yönetti, seminerlere katıldı ve seçici kurul üyelikleri yaptı. 2012’den beri Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) başkanlık görevini sürdürmektedir.

Neslihan Şık
1997 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını yine İTÜ'de, Mimarlık Tarihi alanında tamamladı. 1998-2005 arası Beykent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2 yıl Yapı-Endüstri Merkezi'nde Sanal Mimarlık Müzesi'nin yöneticiliğini yaptı. Mimarlık alanında çok sayıda kitap çevirdi. Banu Binat ile birlikte Binat İletişim ve Danışmanlık Şirketi'ni kurdu. Şirket bünyesinde diğer projelerin yanı sıra VÇMD Kitapları editörlüğünü yaptı. Halen Betonart dergisi genel yayın yönetmenliğini sürdürüyor, Arredamento Mimarlık yayın ekibinde yer alıyor ve çeşitli üniversitelerde ders vermeye devam ediyor.

Diğer Etkinlikler


Etkinlik Arşivi

Oca 9, 2024 @ 09:00 - 18:00 | Sofitel Taksim

May 31, 2023 @ 10:00-18:00 | Le Meridien Otel

May 22, 2023 @ 13:00 - 17:00 | MEF Üniversitesi

Mar 3, 2023 @ 16:00 - 18:00 |